Відомий фотограф йде в Рівнераду

Відомий фотограф йде в Рівнераду

Олександр Харват - викладач МЕГУ та Острозької академії, фотомитець, кандидат у депутати в міську раду від політичної партії “Громадський контроль”:

"Громадський контроль у своїй виборчій програмі акцентує увагу на збереженні історичного, культурного обличчя Рівного. Мене, як рівнянина, культурного діяча, це теж щиро турбує. Я хочу, щоб Рівне стало центром фотомистецтва та мало власний, унікальний музей фотографії та історії міста. Нам є чим пишатися. Але для цього потрібно, щоб управління комунальною власністю міста було прозорим та ефективним, щоб бюджет міста витрачався на потреби рівнян продумано і зважено.

Тому я йду на вибори з партією “Громадський Контроль.

Мене давно не задовольняє той стан речей, який є в Рівному стосовно культурного розвитку, збереження історичних надбань. Хотілося б будувати та розвивати нове місто, зберігаючи хоча б ту дещицю історії, яка залишилась не знищеною.

Я хочу зберегти залишки старовини та архітектурної забудови середмістя. Лічені одиниці будинків, які, може, і не є шедеврами, проте складають нашу, рівненську історію. Колись, років через 100-200, вони теж будуть вважатись пам’ятками архітектури. Якщо, звісно, доживуть до того часу.

У Рівному досі немає затвердженого історико-архітектурного опорного плану. Що вже казати про стратегію забудови. Я вважаю, що це пряме недбальство влади, яке комусь дуже вигідне. Ще б пак, можна будувати де заманеться. Як при цьому виглядатиме Рівне через 20-30 років, нікого не обходить. Окремі будинки, які цілком могли б послужити рівнянам у якості культурних осередків, під загрозою знесення.

Саме ми, рівняни, представники громади у раді, маємо контролювати та впливати на ці процеси.

Я планую працювати в Рівнераді над питаннями повного реєстру комунального майна та контролю за його використанням. Власність громади має служити громаді.

Я маю власну велику, близько 500 екземплярів, колекцію фотоапаратів, а також дотичних до мистецтва фотографії речей та книг. Дуже хочу, щоб мій набуток залишився місту, хочу показувати його людям. Рівне має всі підстави стати центром фотомистецтва. У нас маса талановитих фотомитців, у нас є школи фотографії, у нас - міжнародний фотовернісаж. Мої колеги з різних країн залюбки приїжджають до Рівного.

У хорошому приміщенні можна розмістити розгорнуту експозицію, а також постійну виставку. Сюди будуть приїздити туристи звідусіль… Та поки що це - лише мрії.

Сподіваюсь, моя робота в Рівнераді в команді “Громадського Контролю” наблизить мене та нас до цієї мети.

Читайте також