Вагітна іноземка кидалася під колеса авто на кордоні, рятуючи від мобілізації чоловіка-ухилянта

Вагітна іноземка кидалася під колеса авто на кордоні, рятуючи від мобілізації чоловіка-ухилянта

В пункті пропуску «Лужанка» на кордоні з Угорщиною прикордонники виявили чергового ухилянта.

Перевозила українця його цивільна вагітна дружина-іноземка. Жінка при проходженні кордону влаштувала скандал. Вона кидалася під його колеса, кричала, втікала, не реагувала на рішення правоохоронців. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Журналіст Віталій Глагола розповів подробиці того, що сталося.

За його словами, прикордонники затримали жінку, яка везла старовинну ікону та ховала ухилянта в автомобілі, але їй вдалось втекти з пункту пропуску. Сталося це на початку першої години ночі. На виїзд з України по смузі руху «зелений коридор» на українсько-угорський кордон прибув автомобіль BMW з чеськими номерами під керуванням громадянки Чехії 29-річної дівчини Альони Яценко.

«У ході огляду авто митники та прикордонники виявили в салоні авто стару картину 1906 року без жодних документів. На картині жінка із складеними руками і погляд спрямований вгору. Автор невідомий. Авто було вирішено оглянути ретельніше і у процесі у багажнику на місці запаски виявили спеціально виготовлений тайник, де знаходився 30-річний громадянин України Олександр Маркуш», — пише журналіст.

У результаті чоловіка затримали, а машину заблокували.

«Протягом 4 годин жінка влаштовувала істерики на пункті пропуску: спочатку вдавала вагітну, потім билась головою у стінку, то нападала на митників з прикордонниками. О 4:00 ранку під час вилучення автомобіля поліцейськими громадянка Чехії лягла під колеса перешкоджаючи руху авто. Поліцейський вийшов з автомобіля, аби зафіксувати це, і в цей час жінка заскочила в автомобіль й почала тікати з пункту пропуску в  бік України», — розповів Глагола.

Читайте також