В Україну завезли небезпечну каву

В Україну завезли небезпечну каву

В Україну завезли небезпечну каву зі шкідливим мікротоксином. Він може викликати небезпечні побічні наслідки.

У меленій каві, що експортували з Австрії, виявили небезпечну речовину – охратоксин А, повідомили на сайті Головного управління Держпродспоживслужби.

"Це надзвичайно токсичний нейротоксин, потенційний канцероген для людини (група 2B), мутаген, тератоген та має сильну нефро- та гепатотоксичність, імуносупресор, викликає імунодефіцитні стани. Викликає гостре отруєння та проблеми з нирками", – ідеться в повідомленні.

Виробник кави: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія. Вона була завезена з Австрії на київську адресу ТОВ "ТД ГУРМАНДІЗ".

"Повідомлення про надходження небезпечної кави надійшло через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів і кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF)", – звітує відомство.

Охратоксин А – небезпечна речовина, яка продукується мікроскопічними пліснявими грибами роду Аспергіл (Aspergillus ochraceus, Aspergillus carbonarius та інші) та роду Пеніциліум (Penicillium verru).

Цей харчовий забруднювач небезпечний для здоров'я людини. Він може викликати гостре отруєння та має накопичувальну дією. Можливі нудота, блювання, прискорене серцебиття, запаморочення та судоми.

Читайте також