В Україну йде спека з Африки, - синоптик

В Україну йде спека з Африки, - синоптик

В Україні протягом останнього тижня липня буде спека.

Місцями температура повітря прогріється до +39°С. Про це інформує Gismeteo.

На заході буде спекотно. 26 та 27 липня можливі дощі, а 31 липня – грози. У Львові температура буде близько +26°С.

31 липня буде найтепліша ніч за тиждень – стовпчики термометрів підіймуться до +18°С. Найспекотніше в західних областях буде на вихідних – +33...+34°С.

На Закарпатті триматиметься температура не нижче +32°С.

На півдні пануватиме сильна спека. Невеликий дощ можливий лише у понеділок, 25 липня. В усі інші дні повітря буде сухим та гарячим. Особливо спекотно буде в Херсоні. 28 липня повітря там прогріється до +36°С.

В Одесі на вихідних стовпчики термометрів не перетнуть позначку у +30°С. Ночі в місті будуть теплі – +22...+24°С.

У Києві тиждень буде без дощів та розпочнеться з +24°С. У вівторок та середу повітря прогріється до +29°С. Сильної спеки у столиці не прогнозують. Максимальна температура впродовж тижня становитиме +29°С.

На сході прогнозують більше опадів. Зокрема, сухою погода в усіх областях буде лише на вихідних. У решту днів можливі невеликі дощі. У Луганську та Донецьку синоптики прогнозують спеку.

У Харкові тиждень розпочнеться з +21°С та грози. Далі температура повітря з кожним днем почне підійматися. У четвер, 28 липня, повітря прогріється до +31°С. На вихідних у місті буде свіжіше – +26°С.

На півночі синоптики прогнозують холоднішу погоду. Так, у Чернігові температура повітря впродовж тижня коливатиметься у межах +24...+25°С.

Читайте також