«В Україні зареєстровано близько 7 мільйонів внутрішніх переселенців», - Сейтхалілєв

«В Україні зареєстровано близько 7 мільйонів внутрішніх переселенців», - Сейтхалілєв

Станом на сьогодні в Україні зареєстровано близько 7 мільйонів внутрішніх переселенців.

Про це в коментарі QIRIM.News повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв під час візиту до Бучі.

У нас до цього було близько півтора мільйона переселенців до подій 24 лютого. І буквально зараз з кожним днем зростає кількість. Ми маємо внутрішніх переселенців близько 7 мільйонів і близько півтора мільйона зараз вже звернулися через ЦНАПи й через ДІЮ для оформлення довідки та подали заявки на отримання допомоги, - сказав Сейтхалілєв.

За його словами, людям, які переселилися з тимчасово окупованих територій або територій, з тих територій, ведуться бойові дії, які втратили житло, держава надає допомогу. Зокрема, запущений сервіс через додаток ДІЯ, що спрощує процес подання заявки на отримання допомоги.
Сейтхалілєв розповів також, що Міністерство міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій створило національне інформаційне бюро, яке займається саме фіксуванням фактів щодо потерпілих та зниклих безвісти.

Сьогодні у нас була зустріч з міським головою Бучі. Звичайно, Буча зараз відома на весь світ тим, що саме в цьому місті та на околицях трапилася дуже велика трагедія. І майже всі відомі злочини були скоєні тут з боку Російської Федерації. Тому ми маємо і переселенців, і зруйновані домівки й дуже багато інших злочинів. Все це повинно фіксуватися, - наголосив заступник міністра.

Читайте також