В Україні запустять послугу

В Україні запустять послугу "є-Бронювання" військовозобов`язаних

В Україні планують запустити послугу "є-Бронювання" військовозобов'язаних у додатку "Дія". Прогнозують, що доступною вона стане до кінця року, повідомили у пресслужбі Мінекономіки.

За технічну частину впровадження послуги відповідає Мінцифри, а за регуляторну частину — Міністерство економіки. Постанову Кабміну, що регулюватиме "є-Бронювання", слід погодити з органами центральної влади, Пенсійним фондом, Державною податковою службою та зацікавленим бізнесом.

За допомогою "є-Бронювання" керівники підприємств зможуть дізнатися, скільки військовозобов'язаних працівників вони зможуть забронювати.

Ця інформація стане доступною завдяки обміну даними між реєстрами органів державної влади, Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ. Введення облікових даних конкретного працівника дасть змогу перевірити, чи підпадає він під бронювання, чи має дефіцитну військову спеціальність, чи потрібно йому оновити дані в ТЦК та ін.

Якщо людина підпадає під усі критерії бронювання, вона отримає відстрочку від призову на військову службу на пів року. А якщо дані потрібно уточнити, механізм передбачає можливість бронювання на один місяць. За цей час людина має звернутися у ТЦК та актуалізувати свої дані. Після цього компанія отримає можливість повноцінно забронювати такого працівника.

Заброньовані військовозобов'язані отримуватимуть витяг із реєстру заброньованих осіб. Він міститиме QR-код, що зчитуватиметься, у тому числі під час перетинанню кордону.

У Мінекономіки наголошують, що версія механізму "є-Бронювання" поки неостаточна, до неї ще можуть внести деякі зміни.

Читайте також