В Україні планують оновити правила транскрипції і транслітерації алфавіту

В Україні планують оновити правила транскрипції і транслітерації алфавіту

В Україні планують оновити правила транскрипції і транслітерації алфавіту. Про це в коментарі «РБК-Україна» заявила голова Національної комісії зі стандартів державної мови Аріна Демська.

В Україні планують оновити правила транскрипції і транслітерації алфавіту. Про це в коментарі «РБК-Україна» заявила голова Національної комісії зі стандартів державної мови Аріна Демська.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив про те, що країні необхідно позбутися кирилиці.

Втім, за словами Демської, Національна комісія зі стандартів державної мови не розглядала питання переходу на латиницю і найближчим часом не планує.

У той же час, до кінця року комісія почне роботу над новими правилами транскрипції і транслітерації з українського алфавіту, їх не змінювали з 2010 року. Це стосується, наприклад, латинського відображення географічних назв та iмен в закордонних паспортах.

12 вересня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україні слід з кирилиці як алфавітної системи письма перейти на латиницю. Також він виступив за запровадження двох мов у країні: української та англійської. За його словами, англійську мову мають знати всі, її обов’язково мають викладати у школах та дитячих садочках.

Читайте також