В

В "Рівнеобленерго" попросили не вірити інформації про стабілізаційні відключення світла

У соцмережах поширюють інформацію про стабілізаційні відключення електроенергії. У "Рівнеобленерго" наголосили, що відключення можуть бути лише у випадку масованої атаки РФ на об'єкти критичної інфраструктури.

Зі слів речниці компанії Алли Ліхачової, в "Укренерго" не встановлювали лімітів споживання електроенергії для Рівненщини.

- Деякі сумнівні ресурси у соцмережах, задля рейтингу, розширення кола підписників, а можливо і для дестабілізації суспільства, поширюють неправдиву інформацію про нібито застосування в території Рівненщини графіків стабілізаційних відключень електроенергії. Запровадження графіків погодинних відключень можливе у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання, - сказала Алла Ліхачова.

Вона додала, що "Рівнеобленерго" проводить ремонтну кампанію:

- Розроблено схеми резервного живлення, з врахуванням досвіду минулої зими, створено аварійний запас матеріалів на випадок обстрілів енергетичної інфраструктури, посилено захист енергооб’єктів області.

Запровадження графіків погодинних відключень можливе лише у випадку надходження відповідної команди диспетчера "Укренерго", про що повідомлять області.

Читайте також