В “Рівнеазоті” спростували інформацію Держпраці про порушення правил безпеки на заводі

В “Рівнеазоті” спростували інформацію Держпраці про порушення правил безпеки на заводі

В ході перевірки на “Рівнеазоті” держорганами не виявлено порушень правил безпеки в процесі виробництва і зберігання аміачної селітри, що створюють загрозу для життя чи здоров’я людей.

Все, що написано в пості FB-сторінки управління Держпраці, стосується виключно бюрократичних, паперових або формальних питань. Мова про проект акта перевірки, який ще не підписаний з боку заводу. Виявлені порушення практично усунуті до завершення перевірки. Йдеться про відсутність бірок на деяких мішках, розмиті дати виробництва на бірках і т.п. Порушення не носять системного характеру і порушення не стосуються питань безпеки виробництва та зберігання аміачної селітри. Наголошуємо, що системних порушень перевіряючі не виявили.


Прес-служба Рівнеазот підкреслює, що вся продукція і всі технологічні процеси на виробництві вивірені і сертифіковані, відповідають українським та міжнародним нормам. Проведена міжнародна сертифікація складів. Без неї ми не змогли б цю продукцію експортувати.

“Ми підтримуємо ініціативу влади і проведення системних перевірок, включаючи перевірки на наших підприємствах.

На жаль, чиновники зосередилися на перевірках відомих великих виробників з сертифікованими складами, де керівники і власники бізнесу добровільно надають доступ на свої території перевіряючим. На приватних складах перевіряючих просто не допускають на територію для перевірок, тому реальної картини стану складського зберігання фірм-одноденок, які працюють з імпортерами і не вкладають в безпеку зберігання і транспортування селітри, ні у Служби охорони праці, ані в МНС на сьогодні немає. Із загального обсягу спожитої в 2019 році аміачної селітри, державні органи не мають жодної інформації про 700 тис тонн імпортованої селітри: в яких умовах вона зберігається, на яких складах, яка географія зберігання, в яких умовах транспортується.

“Рівнеазот”, як і всі підприємства Ostchem, приділяє і приділятиме пріоритетну увагу безпечному виробництва та зберіганню всієї продукції. Ми гарантуємо безпечне виробництво і зберігання на всіх наших хімпідприємствах і інвестуємо в це значні ресурси”, – кажуть в DF Group.

Читайте також