В Києві працівник ритуальної служби викидав урни з прахом на смітник

В Києві працівник ритуальної служби викидав урни з прахом на смітник

В Києві 26-річний співробітник приватної ритуальної служби викидав урни з прахом на смітник. Наразі він затриманий. Чоловіку повідомлено про підозру у нарузі над урною з прахом померлого, вчиненій повторно, повідомили в Київській міській прокуратурі.

Урни з прахом було знайдено у березні на пустирі на вулиці Сирецькій. Розпочалось слідство, під час якого було встановлено, що раніше до однієї з приватних ритуальних служб Києва звертались рідні померлих для організації кремації та надання суміжних ритуальних послуг. Після проведення кремації прах покійного поміщався в урну крематорію, а потім його пересипали в урну замовника. Урни, надані рідними померлих, були меншими від урн крематорію, тобто увесь прах до них не поміщався. Ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість її працівник просто викинув їх на пустирі на вулиці Сирецькій.

Таким чином на вулиці було знайдено 36 урн з прізвищами, у 20 з яких був прах.

За фактом ведеться досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання - обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Читайте також