В іспанському підручнику Крим

В іспанському підручнику Крим "зробили" російським - посольство України вимагає відкликати тираж

Помилка опинилася у підручнику з "соціальних наук" за 6-й клас.

В одному з іспанських підручників на карті Європи Крим зазначили частиною Росії. У зв'язку з цим дипломатичне представництво України вимагало відкликати цей тираж. Про це Рівне Експрес повідомляє з посиланням на Facebook-сторінку посольства України в Іспанії.

Дипломати зазначили, що про ситуацію, що склалася, вони дізналися завдяки користувачу Facebook Богдану Довганю. Він опублікував фотографії підручника “Соціальні науки” для шостого класу середньої школи.

"Посол Сергій Погорельцев невідкладно звернувся до міністра освіти та професійної підготовки Іспанії Пілара Алегорії Континенту з приводу грубої помилки, допущеної в підручнику "Соціальні науки" для 6-го класу середньої школи видавництва "Edelvives" про належність Кримського півострова РФ", - повідомив міністр.

У своєму зверненні посол порушив питання відкликання всього тиражу цього підручника з навчальних закладів Іспанії. Також українські дипломати попросили міністерство не допускати затвердження таких підручників для навчальних закладів Іспанії.

Читайте також