"В автобусі почалась паніка, люди кричали, було страшно"

Майже 20 пасажирів, які вранці минулого понеділка їхали маршруткою сполученням "Дубно-Рівне", досі не можуть отямитися від пережитого. У селі Мирогоща автобус, який мчав на великій швидкості, різко почало заносити. І в якийсь момент маршрутка перекинулася. Вікна від падіння порозбивались. Пасажири почали падати одне на одного. Вони кричали. Хтось намагався вилізти із салону через вікна, хтось дерся нагору, аби лиш вибратися.

- Я глянула на ногу, а вона вся в крові, голова почала паморочитися. В автобусі почалась паніка, люди кричали. Було дуже страшно, - так пригадує цю поїздку 16-річна Олена Кошелюк із села Рачин.

Дівчина їхала у цій маршрутці на навчання у Мирогощанський коледж. Олена розповідає, що водій чомусь дуже поспішав. Він у навушниках слухав музику, щось говорив, сміявся.

- Коли автобус перекинувся і люди почали хто як міг вибиратися із салону, когось вже витягували перехожі, які кинулись на допомогу, водій ходив, - пригадує Олена.

Сталась ця дорожня пригода десь за 20 метрів від базового пункту швидкої медичної допомоги у селищі. Тож місцева "швидка" відразу прибула на місце події. На підмогу виїхала "швидка" з Дубна. Травмованих пасажирів доставили до Дубенської міської лікарні.

- У відділення доставили чотирьох пасажирів: двох студенток і двох працівниць одного з медичних закладів району, - розповів завідувач травматологічного відділення Руслан Сіневич. – У них, на диво, травми були легкі: подряпини, забої. Лише в однієї пацієнтки, студентки, травми середньої тяжкості. Є підозра на закриту черепно-мозкову травму, в неї забої, рана стегна, синці. Дівчині доведеться декілька днів провести у лікарні. Я здивований, що після такої дорожньої пригоди люди відбулись легкими травмами, здебільшого до лікарні привозять з політравмами. Їм просто пощастило.

Решту пасажирів після надання медичної допомоги наступного дня відпустили додому. Можливо, до лікарів звернуться ще пасажири цієї маршрутки.

Олена розповіла, що з нею їхала її знайома. Вона вдарилась, але не пам’ятає, як це було. Її до лікарні не відвозили, бо забрали батьки. Але дівчина у телефонній розмові розповіла Олені, що у неї болить голова і почувається вона не дуже добре.

Дорожня пригода, за інформацією поліції, сталась через те, що 28-річний водій маршрутного таксі виїхав на смугу зустрічного руху, а потім звернув на узбіччя дороги, щоб уникнути зіткнення з легковим автомобілем, який виїжджав із другорядної дороги. Тож водій не зміг впоратись із керуванням, і автобус перекинувся. Водій за зовнішніми ознаками був тверезим.

Перевізник, якому належить цей автобус, переконує, що маршрутка рухалася по головній дорозі й автомобіль, що виїжджав з другорядної, мав би її пропустити. Адже йдеться про громадський транспорт.

За фактом цієї дорожньої пригоди поліція відкрила кримінальне провадження. Триває слідство.

Олена говорить, що її батьки подаватимуть заяву до поліції, щоб притягнути до відповідальності винних.

За інформацією телеканалу "Теза"

Читайте також