Укрпошта за першу добу продала майже 800 тисяч марок «Російський військовий корабель… ВСІ!»

Укрпошта за першу добу продала майже 800 тисяч марок «Російський військовий корабель… ВСІ!»

За перший день продажу нової марки «Російський військовий корабель… ВСІ!», 23 травня, Укрпошта реалізувала приблизно 800 тисяч екземплярів. Загальний тираж – 5 мільйонів марок. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

"За день було куплено близько 800 тисяч марок, не рахуючи конвертів, футболок, листівок і т. д. Не без помилок, але день пройшов успішно", - зазначив він.

Смілянський каже, що у Києві на Головпоштамті 24 травня з 9-ї ранку купити цю марку зможуть ті, хто є у списку, який склали в перший день продажів.

«Якщо ви прийдете о 5-й ранку і почнете їх складати — ні, марки ви купити не зможете. Але зможете купити онлайн чи 27 травня у відділеннях», - додав гендиректор компанії.

Сьогодні об 11:00 стартували онлайн-продажі на чотирьох найбільших українських майданчиках.

Що відомо про марку

Укрпошта 23 травня випустила нову марку «Російський військовий корабель… ВСІ!» Щоб уникнути спекуляцій, одній людині дозволили придбати не більше двох аркушів марок.

Марку випустили у двох номіналах: «Російський військовий корабель… ВСІ! Смерть ворогам! для відправок по Україні та «Російський військовий корабль… ВСІ! Слава нації! для міжнародних відправлень. Загальний тираж – 5 мільйонів марок.

Вартість аркуша, що складається із трьох марок та трьох купонів — 69 гривень.

Смілянський казав, що нова марка продаватиметься більш ніж у 1500 відділеннях Укрпошти, у тому числі у райцентрах. Першого тижня у відділення надішлють 1 мільйон марок, наступного тижня — ще 1 мільйон. Крім того, 1,5 мільйона марок продаватимуться на 5 інтернет-майданчиках.

Раніше «Мінфін» писав, що Укрпошта ще 1 березня оголосила національний відбір ілюстрацій на тему «Російський військовий корабель, йди нах». Переможця обирали шляхом відкритого голосування.

Перемогла робота українського художника Boris Groh, за яку проголосувало понад 1700 осіб із 8 тисяч усіх голосів.

Марка була випущена у продаж 12 квітня, і вже за кілька днів у магазини Укрпошти вишикувалися черги з бажаючих її придбати.

Читайте також