Україна в єврокубках: Де і коли гратимуть українські клуби в Європі

Україна в єврокубках: Де і коли гратимуть українські клуби в Європі

За підсумками останнього туру УПЛ стали відомі всі 5 команд, які захищатимуть честь нашого футболу наступного єврокубкового сезону.

Про це повідомляє Depo.Сектор із посиланням на Футбол 24. Перед 26-им туром УПЛ відкритим залишалося лише одне запитання – хто завоює останню путівку в Лігу конференцій. Претендентів було двоє – "Десна" і "Ворскла". Як відомо, "Динамо", "Шахтар", "Зоря" і "Колос" гарантували собі виступи в єврокубках ще раніше.

Щасливий квиток витягнули полтавці. Команда Юрія Максимова обіграла "Минай" і фінішувала п'ятою, а ось "Десна" поступилася "Маріуполю" і завершила чемпіонат на 6-ій позиції турнірної таблиці.

Ліга чемпіонів

У сезоні-2021/2022 Україну представлятиме два клуби. "Динамо", яке стало чемпіоном України, гарантовано зіграє в груповому етапі Ліги чемпіонів, а ось "Шахтар" змушений проходити два раунди кваліфікації. "Гірники" стартують в третьому раунді та повинні пройти двох суперників, щоб виступати в основній сітці найпрестижнішого євротурніру.

Ліга Європи

Тут Україну представлятиме лише луганська "Зоря", яка посіла 3-тє місце в УПЛ. Команда Віктора Скрипника стартуватиме у раунді плей-оф, у випадку подолання якого зіграє в груповому турнірі. "Зоря" ще зіграє фінал Кубка України з "Динамо", але на єврокубкові позиції це не вплине – навіть у випадку перемоги луганці зіграють у кваліфікації Ліги Європи. Якщо ж "Зоря" вилетить у раунді плей-оф Ліги Європи, то продовжить євросезон у Лізі конференцій.

Ліга конференцій

У дебютному розіграші третього за рангом євротурніру зіграють "Колос" і "Ворскла". Ковалівці, які фінішували 4-ми в УПЛ, стартують у третьому раунді кваліфікації, "Ворскла" – в другому.

Читайте також