Україна потрапила в десятку країн із найбільшим заробітком на Bitcoin

Україна потрапила в десятку країн із найбільшим заробітком на Bitcoin

Україна увійшла до ТОП-10 країн з найбільшим заробітком на біткоїні у 2020 році. Українські інвестори минулого року заробили на криптовалюті близько $400 мільйонів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації з посиланням на дані аналітичної компанії Chainalysis.

Автори рейтингу звертають увагу на очевидне домінування Сполучених Штатів: американські інвестори сукупно заробили $4,1 млрд доларів прибутку на Bitcoin у 2020 році, що майже в 4 рази більше, ніж у наступній за величиною країні – Китаї ($1,1 млрд).

Це може здатися дивним, враховуючи, що Китай історично має найвищий обсяг транзакцій з необробленою криптовалютою, але у 2020 році на біржі, орієнтовані на США, спостерігався величезний приплив капіталу, який, схоже, був реалізований до кінця року.

Як зазначили в Мінцифри, в Україні люди та криптокомпанії зможуть офіціи?но працювати й отримувати доходи від операціи? з новими активами після ухвалення профільного законопроекту «Про віртуальні активи».

«Створення якісного правового поля забезпечить сталий розвиток крипторинку для швидкого прориву Украі?ни на шляху цифровоі? трансформаціі?», – додали у прес-службі.

Нагадаємо, Ілон Маск заявив, що Tesla продала близько 10% своїх криптоактивів, аби підтвердити, що біткоїна можна позбутися, не завдавши суттєвого впливу на ринок.

У Латинській Америці розробили спосіб видобутку біткоїнів за допомогою енергії вулканів. План потужностей для майнінгу розробить державний виробник електроенергії LaGeo.

Сальвадор першим у світі узаконив біткоїн в якості платіжного засобу. Після цієї новини, за добу вартість криптовалюти зросла на 11,9% – до $38 тисяч.

Читайте також