Україна на сьомий день Паралімпіади-2022 здобула шість медалей, з них – три “золота”

Україна на сьомий день Паралімпіади-2022 здобула шість медалей, з них – три “золота”

Паралімпійська збірна України поповнила свій медальний залік ще шістьма медалями протягом сьомого дня Зимових Ігор-2022 у Пекіні. Цього дня востаннє на дистанцію вийшли біатлоністи, які розіграли нагороди в індивідуальній гонці (всього проводилися змагання у шести різних класах).

Україна виграла три із шести індивідуальних перегонів, а всього параатлети виграли шість медалей.

Триразовою чемпіонкою Пекіна-2022 стала Оксана Шишкова (клас людей з порушенням зору) – вона пройшла дистанцію без промахів та на фініші на 3.6 секунди випередила суперницю з Німеччини. Для Шишкової – це п'ята медаль Паралімпіади-2022 (три золоті та два срібла).

Україна була близька до повного подіуму у чоловічих індивідуальних перегонах у класі людей з порушенням зору, але цього разу лише два призові місця - українці фінішували 1-2-4-5. "Золото" виграв Олександр Казік, це його перше звання чемпіона Паралімпіади. "Срібло" отримав Віталій Лук'яненко, а поза подіумом фінішували Ярослав Решетинський (4-е місце) та Анатолій Ковалевський (5-е місце).

Ще одне "золото" для України виграла Людмила Ляшенко (ураження опорно-рухового апарату, клас стоячи). Для неї це третя медаль Паралімпіади-2022 та перша золота. Тепер у активі Ляшенка – повний комплект медалей. Вона на 45 секунд випередила найближчу суперницю. Ще дві українки – у топ-5.

Тарас Радь у класі сидячи для параатлетів із поразкою опорно-рухового апарату завоював "срібло" (третя медаль Паралімпіади-2022 для нього), а Григорій Волчинський (клас стоячи) – "бронзу".

Усі медалісти України за сьомий день Паралімпіади-2022 (парабіатлон, індивідуальні перегони)

"золото": Оксана Шишкова, Александр Казик, Людмила Ляшенко
"серебро": Виталий Лукьяненко, Тарас Радь
"бронза": Григорий Волчинский

Загалом Україна має за підсумками семи змагальних днів 25 медалей Паралімпіади-2022 – це вже найкращий результат для збірної України в історії. В активі українців 9 золотих, 10 срібних та 6 бронзових нагород.

У медальному заліку Україна йде на другому місці після семи днів змагання.

Це були останні змагання з парабіатлону на Паралімпіаді-2022 – у цьому виді спорту Україна здобула 22 нагороди.

Читайте також