У жовтні на Рівненщині запрацюють 296

У жовтні на Рівненщині запрацюють 296 "Пунктів незламності"

Із 296 "Пунктів незламності" нині в області діє 97. Усі решта будуть розгорнуті з 1 жовтня.

37 із них створено на базі підрозділів головного управління ДСНС України у Рівненській області, 21 – ГУ Нацполіції в Рівненській області, 1 - обласної, 4 - районних військових адміністрацій, 199 - в органах місцевого самоврядування, 31 - пункт відповідального бізнесу, 3 - залізничних вокзалів.

- Ворог має мету дестабілізувати наше повсякденне життя, порушити звичний режим. План Росії – залишити Україну без стабільного водопостачання та енергоживлення. Тому "Пункти незламності" саме для того і створюють, щоб жителі могли отримати послуги у разі тривалих відключень, - розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Також "Пункти незламності" створюють об’єкти рітейлу – на АЗС, в аптеках, відділеннях банків та у супермаркетах. Таких пунктів є 169.

- У Пунктах незламності можна буде зігрітися, зарядити гаджети чи скористатися інтернет-зв’язком. Передбачається наявність води, освітлення, аптечок та місць для відпочинку. Рекомендую вже зараз записати адреси найближчих "Пунктів незламності" на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії, - наголосив Віталій Коваль.

Під час минулого опалювального сезону там було надано допомогу для 44 тисяч мешканців Рівненщини, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також