У заступниці голови ВЛК і лікаря знайшли майже 8 млн грн

У заступниці голови ВЛК і лікаря знайшли майже 8 млн грн

У Хмельницькій області у заступниці голови ВЛК і лікаря підстанції екстреної медичної допомоги знайшли майже 8 млн грн

У Хмельницькій області заступниці голови військово-лікарські комісії районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і лікарю підстанції екстреної медичної допомоги повідомили про підозру. Зловмисники оформлювали медичні виписки з фіктивними діагнозами для чоловіків призовного віку,  повідомила Національна поліція.

Під час обшуків у спільників вилучили 182 тисячі доларів та 6500 євро, що у гривневому еквіваленті становить майже вісім мільйонів гривень. Також вилучили чорнові записи із прізвищами "клієнтів", діагнозами, гроші, документи медичного характеру.

Спільники організували схему з надання чоловікам мобілізаційного віку групи інвалідності. Вони вносили до медичних документів фіктивну інформацію про наявність відповідного захворювання. Надалі ці документи потрапляли на розгляд ВЛК. Суми хабарів коливалися від 3000 до 8000 доларів.

Правоохоронці затримали лікаря підстанції під час отримання чергового траншу. Також задокументували одержання фігурантами понад 150 тис. грн неправомірної вигоди.

Заступниці голови ВЛК і лікарю повідомили про підозру за кримінальною статтею - зловживання впливом. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, повідомила Національна поліція.

Читайте також