У вересні зафіксували найбільше обстрілів на Донбасі з липня 2020-го

У вересні зафіксували найбільше обстрілів на Донбасі з липня 2020-го

Рівень числа порушень "режиму тиші" на Донбасі у вересні 2021 сягнув показників липня 2020 року, коли було вжито термінових заходів для припинення вогню.

Про це заявив у повідомленні для преси Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунен.

"Ситуація у сфері безпеки нестабільна: у вересні в середньому реєструється понад 250 порушень режиму припинення вогню за день. Особливу стурбованість викликає велика кількість жертв серед цивільного населення внаслідок обстрілів і стрілянини. У вересні 2021 року ці цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли було вжито заходів для припинення вогню", - зазначив Кіннунен.

У вересні 2021 СММ в середньому реєструвала понад 250 порушень режиму припинення вогню в день. Крім того, за останні два тижні свобода пересування СММ ОБСЄ була порушена 39 разів, з яких 31 - в ОРДО, 6 - в ОРЛО і 2 - в підконтрольних уряду України районах. Іншою перешкодою для роботи СММ є обстріли БПЛА місії і глушіння їх сигналу.

"Особливу стурбованість" СММ викликала зростаюча кількість жертв серед цивільного населення в результаті обстрілів. У вересні 2021 року ці цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли були вжиті заходи щодо припинення вогню.

Мікко Кіннунен повідомив, що дана ситуація була обговорена в робочій групі з безпеки ТКГ, але "про конкретні заходи домовитися не вдалося".

Читайте також