У торгових центрах Рівного встановлять рамки-металошукачі

У торгових центрах Рівного встановлять рамки-металошукачі

Ледь не щодня правоохоронці отримують повідомлення про замінування торговельних центрів. Тоді доводиться евакуйовувати із будівель відвідувачів, продавців. Працівники вибухотехнічної служби разом з кінологами обстежують усі закутки торговельного закладу. На щастя, ці повідомлення є неправдивими. Але триває війна, тож вибухівку можуть і пронести в заклад. Для того щоб попередити можливе справжнє замінування, у Рівному в торговельних центрах планують встановити відеоспостереження та рамки-металошукачі. Таке рішення прийняла рада оборони області.

Зі слів першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Подоліна, у торгово-розважальних центрах Рівного встановлять відеоспостереження, яке буде об’єднане із системою "Безпечне місто" та рамки-металошукачі.

- Ворог щоденно завдає удари по житловим будинкам та місцям торгівлі. Він б’є туди, де перебуває велика кількість людей. Окрім того, періодично надходять повідомлення про замінування будівель. Саме тому на Раді оборони області було прийняте рішення про захист і ТРЦ у тому числі. Рамки-металошукачі на вхід та єдина мережа відеоспостереження дозволять не тільки виявити крадіїв та ДРГ, а й зібрати докази щодо скоєння їхніх злочинів, - зазначив Сергій Подолін.

Як ствердив представник СБУ, що така система відеоспостереження запрограмована на розпізнавання обличчя.

За даними правоохоронців, торік у ТРЦ було скоєно понад 800 крадіжок, а за цей рік уже 200.

Читайте також