У Рівному відзначили п’ятнадцяту річницю відкриття музею Уласа Самчука

У Рівному відзначили п’ятнадцяту річницю відкриття музею Уласа Самчука

Учора в Рівному відбувся захід «15 років Літературному музею Уласа Самчука» з нагоди 15-річчя відкриття музею також з 117-тої річниці від дня народження Уласа Самчука.

На заході виступили Ті, хто безпосередньо брав участь у створенні музею, науковців, письменників, краєзнавців, артистів, розповідає журналістка Рівне Експрес із місця події.

Першою виступила голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України - Ірина Баковецька . 

Також виступив письменник, видавець, краєзнавець, громадський діяч, ініціатор та учасник відкриття Літературного музею Уласа Самчука - Євген Шморгун. 


В рамках заходу нагородили переможців літературного конкурсу для школярів Рівненщини «Марія. Мати. Україна», ініціаторкою та меценаткою якого є Оксана Бризгун-Соколик (Канада). 

Нагороду отримала Надія Коркош ( Olena Korkosh ) -  учениця 7-А класу НВК 12 м. Рівного декламувала вірші про видатного письменника. 

У виконанні студентів РДГУ та їх викладачки, доцента кафедри музичного фольклору інституту мистецтв РДГУ - Раїси Цапун ( Раїса Цапун ) звучала одна з улюблених пісень Уласа Самчука – українська народна пісня «Стоїть гора високая» та пісня «Волинь моя». 

Завершився захід традиційним покладанням квітів до пам’ятника Уласові Самчуку.

 

Читайте також