У Рівному судитимуть серійного грабіжника

У Рівному судитимуть серійного грабіжника

У Рівному судитимуть житомирянина, який ще з минулого року грабував рівнян, прокидаючись попередньо, що прийшов перевірити газовий лічильник.

Про повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

 Свою злочинну діяльність у Рівному уродженець Житомирщини розпочав іще наприкінці лютого торік, – йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, затримали зловмисника на його авто 13 січня цьогоріч після чергового злочину. Того дня він прийшов до оселі 92-річної рівнянки та, представившись працівником газової служби, взявся перевіряти систему опалення. В цей час і викрав з гаманця господині, який знаходився на тумбочці, грошові кошти в сумі вісім тисяч гривень.

Крім того, під час огляду автомобіля «Ауді А6», на якому пересувався псевдогазовик, слідчо-оперативна група вилучила десять колекційних монет, гроші, засоби зв'язку та інші речові докази. 

За фактом таємного викрадення чужого майна, поєднаного із проникненням у житло, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 185 ККУ. 

За схожим сценарієм він обікрав іще п’ятьох жителів обласного центру — у лютому, липні, листопаді минулоріч та січні 2022 року, заволодівши грошовими коштами рівнян на загальну суму понад 50 тисяч гривень, – зазначили в поліції.

Під час досудового розслідування зловмисник перебував під нічним домашнім арештом. Свою вину зловмисник чоловік визнає лише в одній крадіжці, після якої його і затримали. Втім, на підставі зібраних доказів слідчі продовжують документувати його злочинну діяльність. Остаточну крапку у справі поставить суд.

Читайте також