У Рівному  школярі та студенти зніматимуть детектив

У Рівному школярі та студенти зніматимуть детектив

Детективну історію за сценарієм школярів та студентів, які навчатимуться у драммайстерні «DetectiveCreativeWritting», знімуть у Рівному, повідомляє Радіо Трек.

Це проєкт за підтримки Українського культурного фонду, який презентує громадська організація ЛІТЕКО.

Драммайстерня - це курс письменницького навчання для підлітків та молоді, що захоплюються літературою, правом та детективними історіями. Їх консультують літератори, психологи, юристи.

Серед менторів, що працюють з групою, – голова спілки письменників Рівненської області Ірина Баковецька-Рачковська, викладач Навчально-наукового інституту права НУВГП з дисципліни «Основи детективної приватної діяльності», представники Національної поліції Рівненського міського управління, психолог, експерт з Наукового дослідження експертизи доказів та інші.

Під час 12 занять учасники працюватимуть з текстом, ознайомляться з основами літературної майстерності, секретами створення героїв, прописанням сюжетів і стануть авторами сценарію справжнього детективного короткометражного кіно, спробують себе як актори. Результатом проєкту драммайстерня «DetectiveCreativeWritting» буде фільм, знятий за сценарієм, що написали діти під час навчання.

Учасники проєкту: студенти Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненського державного гуманітарного університету, Національного університету «Острозька академія», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Рівненського кооперативного економіко-правового фахового коледжу, учні Рівненських шкіл №8, №15, №25.

Читайте також