У Рівному презентували виставку світлин французької фотохудожниці

У Рівному презентували виставку світлин французької фотохудожниці

У Рівному відбулась презентація світлин «Смуток незавершеної подорожі».

Авторкою виставки є французька фотографка Аделін Кель, яка проживає у Нормандії.

«У своїх роботах я намагаюсь закарбувати власне бачення реальності, використовуючи документальний та художній підхід. Я прагну, аби світлина викликала цілий спектр гострих переживань. Щиро сподіваюсь, що мені це вдалось», - зазначає Аделін Кель.

За її словами, вперше ідея таких світлих з’явилася ще у 2019 році, коли із робочим візитом вона перебувала у Рівному. Так, будучи у пізню пору доби на залізничному вокзалі фотомайстриня зробила свою першу світлину, яка нині прикрашає виставку.

«Відтоді я проїхала 15-ма різними напрямками України 1 257 кілометрів. Я була у замкнутому просторі потяга – в обіймах туги й самозабуття. Я хотіла зібрати усі ці світлини, відео, письмові матеріали, щоб передати невловиме – те, що не можна відчути на дотик – у країні, яка увібрала в себе усі страхи людства: голод, революції, ядерну катастрофу, війну…», - розповідає Аделін Кель.

«Смуток незавершеної подорожі» презентує кадри із потягів української залізниці. Аделін Кель взяла за основу сюжету образи людей, які подорожують.

Довідково.

У 2004 році Аделін Кель стала володаркою Європейської премії мережі «FNAC». Роботи французької фотографки представлені на багатьох виставках по всьому світу, в тому числі, в Україні у 2018-2019 роках.

Читайте також