Помер відомий рівненський священик та проповідник ПЦУ

Помер відомий рівненський священик та проповідник ПЦУ

Протоєрей Юрій Велігурський – активний священик і проповідник – помер у Рівному, після тривалої хвороби. 07 листопада 2021 року, відійшов у вічність протоєрей Юрій Велігурський. Про це повідомили у Рівненській єпархії ПЦУ.

“Від імені архиєпископа Рівненського і Острозького Іларіона, духовенства та вірних Рівненської єпархії висловлюємо співчуття сину покійного священика протоієрею Петру Велігурському та осиротілій родині. Вічна пам’ять новопреставленому протоієрею Юрію Велігурському!”, – йдеться у повідомленні.

Про смерть протоєрея повідомила ЗМІ Рівненщини: "Рівняни кількох поколінь добре знають цього непересічного священика із виразною зовнішністю та неповторною манерою спілкування. Більшості з нас він запам’ятається своєю добротою і світлістю, своїми проникливими проповідями та неабиякою ерудицією.

Отець Юрій прийшов до пастирського служіння на гребені визвольних змагань і в Рівному фактично жоден захід РУХу чи Товариства Української Мови не проходив без його участі та духовного благословення.

Довгі роки отець Юрій був митрофорним протоієреєм у Покровському соборі.

Його проповіді часто ставали подією, його участь у громадському та політичному житті м. Рівне завжди була помітною. Він помер після кількох років надзвичайно важкої хвороби після сповіді та соборування - як істинний християнин та душпастир, про якого багато років будуть згадувати люди", - повідомляють ЗМІ.

8 листопада відслужили Літію Літія. Потім тіло спочилого провадили у храм Святого Великомученика Юрія Переможця у селі Колоденка.

9 листопада о 9:00 там відбудеться Божественна Літургія, а близько 11:00 - Чин Похорону.

Читайте також