У Рівному облаштували кишеньковий парк на розі місцевих вулиць (ФОТО)

У Рівному облаштували кишеньковий парк на розі місцевих вулиць (ФОТО)

В Рівному, минулої суботи близько 30 небайдужих рівнян та рівнянок копали та висаджували багаторічні рослини у сквері на розі вулиць Гагаріна та Грушевського.

Посадили два дерева крупноміри, які влітку даватимуть більше затінку - 4-метрового платана та 5-метрову горобину.


 

По периметру висадили багато кущів пухироплідника, тим самим відділивши територію скверу від дороги та парковки, що робить його більш затишним.


 

Зробили ландшафтні композиції з багаторічних рослин (лаванда, ковила, пенісетум, осока, війник гостроцвітний та первоксія лебедолиста), що не потребують надмірної уваги у догляді.



Посіяли трикутники різнотрав'я, що в майбутньому дасть змогу замінити газонну траву та зменшити косіння.


Поремонтували дві лави для комфортного відпочинку.

У майбутньому потрібно ще упорядкувати парковку, перекласти доріжки, додати освітлення, лавок та смітників. Ініціатором оновлення парку стала команда школярів “ЕкоЗміна”, яка стала переможцем всеукраїнської програми “Сафарі для громад”, що була організована ГО “ПЛАТО” за підтримки ПРООН в Україні у межах Українського урбаністичного форуму. Команда “ЕкоЗміна” подала ідею створити кишеньковий парк тут. Сквер той час мав неохайний вигляд, зламані лави, вигорівша трава, зайві конструкції. Проєкт посів третє місце серед 19 ідей в Україні та отримав часткове фінансування від ПРООН.

Допомагали та надалі доглядатимуть локацію ГІ “Сад історій” та комунальне підприємство “Рівненський міський трест зеленого господарства”, за сприяння Департаменту інфраструктури та благоустрою міста Рівне.

Читайте також