У Рівному можуть створити потужний багатогалузевий університет

У Рівному можуть створити потужний багатогалузевий університет

Рівне може стати потужним освітнім центром. Амбітну ідею створення багатогалузевого університету обговорили за участю заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького, який перебував з робочою поїздкою на Рівненщині, повідомляє пресслужба РОДА.

- Рівне має вигідне географічне положення, достатньо відмежоване від кордону, тут є потужні вищі освітні заклади. Тому вважаю, що у вас є можливість для створення університету світового рівня, - зазначив Михайло Винницький. – Такий заклад матиме непогану інвестицію від 1 до 5 мільйонів доларів.

Під час зустрічі із ректорами обговорили ініціативу щодо утворення нового багатогалузевого університету завдяки об’єднанню кількох закладів. Пропонується, що такий потужний освітній центр матиме технічну, гуманітарну та медичну складові. Відтак для студента буде більший вибір предметів та курсів для навчання.

Свої думки висловили керівники Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненського державного гуманітарного університету та релокованого Луганського державного медичного університету. Сеаме ці заклади планують об'єднати.

- Для Рівненщини – це вікно можливостей, яким ми повинні скористатися. Вважаю, ми стоїмо на порозі історичного фундаментального рішення. Це хороша можливість як для Рівненщини, так і загалом для розвитку освіти, - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль. - Упродовж цього року ми маємо закласти фундамент для реалізації проєкту. Тому наступну зустріч з цього приводу домовилися провести вже найближчим часом.

Читайте також