У Рівному хочуть облаштувати парк сімейного дозвілля

У Рівному хочуть облаштувати парк сімейного дозвілля

Ідея облаштування території на лівому березі Басівкутського водосховища виникла у Романа Лабяка (на фото). Він, його сім’я та інші небайдужі рівняни місяць прибирають півторакілометрову зону.

Це місце - біля Городища Оствиця і простягатиметься на півтора кілометра.

- Добре, щоб люди долучалися. Я його роблю не для себе, а для всіх, щоб кожна людина могла користуватися ще таким диким кусочком землі, – розповідає ініціатор облаштування парку Роман Лабяк.

- Сміття дуже багато попадається, кожного дня по декілька метрів прочищаємо. Від 5 до 10 мішків сміття виносимо, – каже учасник толоки Сергій Полонець.

Надалі на цьому місці планують зробити екодоріжку для велосипедистів та пішоходів.

 - Щоб облаштувати територію, то потрібні гроші. Будемо намагатися це робити, залучати місто, щоб воно теж сприяло в розвитку і благоустрою міста і цього місця. І долучалися інші громадяни: от є бажання щось зробити в цілях проєкту – ми можемо дати шматок території і ось майданчик зробити, – додає Роман Лабяк.

Зі слів чоловіка, після розчищення території, якщо вдасться знайти гроші, хочуть облаштувати ще памптрек довжиною у 300 метрів для того, щоб в майбутньому там проводити змагання на велосипедах, роликах, самокатах. А ще чоловік хоче зробити пірс для рибалок протяжністю до трьохсот метрів, сцену та альтанки.

За повідомленням UA: Рівне-Суспільне

Читайте також