У Рівне готове переїхати три десятка підприємств

У Рівне готове переїхати три десятка підприємств

Триває релокація бізнесу зі Сходу та Півдня нашої країни у Рівненську територіальну громаду. Рівне має три десятки заявок від підприємств з областей, де тривають бойові дії, для переїзду.

Про це повідомили у Рівненській міській раді.

"Фактично 7 підприємств в процесі переїзду у Рівненську громаду. Це швейне, харчове виробництво, а також торгівля, - каже начальник управління економіки Рівненської міської ради Володимир Липко. - З великими виробництвами складніше, адже вони довго думають, важко зважуються на переїзд, мають багато застережень. Але ведеться робота і в цьому напрямі."

За його словами, підприємства, які переїжджають, також мають проблеми: деяким бракує обігових коштів, адже їхали “в чому були”; бракує кваліфікованих кадрів; також існують проблеми із розселенням працівників. Усі ці питання поступово вирішуються за допомогою спеціалістів управління.

Водночас, запевнив Володимир Липко, росте і кількість поданих заяв від охочих взяти на роботу внутрішньо переміщених осіб. Так само збільшується кількість ВПО, які хочуть працевлаштуватися.

Читайте також