У окупантів істерика: УЄФА представив логотип Євро-2024 з українським Кримом

У окупантів істерика: УЄФА представив логотип Євро-2024 з українським Кримом

Церемонія презентації логотипу і девізу чемпіонату Європи з футболу, який пройде в 2024 році в Німеччині, відбулася в Берліні.

Під час презентації було продемонстровано ролик з картою Європи, на якій Крим пофарбований у кольори українського прапора. Даний факт викликав істерику у російських ЗМІ, у користувачів і у офіційних осіб.

 

 

Так, віце-спікер Ради федерації Костянтин Косачев заявив, що дане рішення «буде мати наслідки».

«УЄФА по вуха влазить в політику, забуваючи про свої прямі обов'язки перед спортсменами і футбольними уболівальниками. Наслідки, переконаний, будуть, і з розряду далеко не кращих », - написав він у Фейсбук.

«Глава» анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов зазначив, що УЄФА залучив спорт в політику і підірвав свій авторитет, включивши Крим до складу України в ролику на презентації логотипу Євро-2024.

«На жаль, спорт знову став інструментом політики, причому політики брехливої ??і неохайною. УЄФА замість того, щоб займатися своїми прямими обов'язками і завданнями, пов'язаними з розвитком футболу, йде на поводу істерик України і антикримської сил, підриваючи свій авторитет », - заявив підконтрольний Кремлю політик.

Член комітету Держдуми РФ Дмитро Свищев назвав зображення Криму українською територією «русофобією».

«На жаль, русофобські настрої добралася і до УЄФА. Шановна футбольна організація нехтує думкою громадян Криму, які давно зробили свій вибір. Два варіанти: або це зроблено через незнання, що малоймовірно, або вони просто не хочуть сваритися з Україною », - зазначив він. 

Новини з обуренням на тему ролика вийшли також практично у всіх російських ЗМІ.

Читайте також