У неділю біля Землі пронесеться великий астероїд

У неділю біля Землі пронесеться великий астероїд

17 липня у неділю біля Землі пролетить астероїд. В NASA надали дані щодо того, що діаметр цього космічного об’єкта сягає 88 метрів.

Астероїд настільки великий, що його цілком реально порівняти з великим будинком. Варто звернути увагу, що космічне тіло пролетить від нашої планети на відстані 6,1 млн кілометрів. Це говорить про те, що об’єкт не становить жодної загрози Землі та її жителям.

Цікавим моментом є те, що 16 липня до нашої планети наблизиться ще один астероїд. 14 липня пролетіло повз Землю відразу два космічні тіла, які отримали назву 2022 NY і 2022 NC. Вони мали діаметр 25 та 30 метрів. Пронеслись вони на відстані 2,7 та 2,9 млн кілометрів.

15 липня до нашої планети наблизився астероїд, який фахівці назвали 2022 р. NJ. Його діаметр складав всього 23 метри і пролетів він на відстані близько 1,3 млн кілометрів. 40-метровий камінь пролетить повз Землю 16 липня на відстані не більше 3,5 млн кілометрів.

На сьогоднішній день фахівці уважно спостерігають за величезною кількістю космічних об’єктів, що знаходяться на невеликій відстані від Землі. Вкрай рідко дані астероїди можуть бути потенційно небезпечними. Станеться це лише в тому випадку, якщо космічне тіло несподівано змінить траєкторію руху.

Читайте також