У Мін’юсті пояснили, кого Росія хоче обміняти насамперед

У Мін’юсті пояснили, кого Росія хоче обміняти насамперед

Під час обміну військовополоненими Москва передусім зацікавлена у поверненні додому бійців із чеченських батальйонів, заявила в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода Олена Висоцька, заступниця міністра юстиції України.

«Дуже особлива увага росіян і військового їхнього командування при обміні до кадирівців. Вони – це перша черга. Це просто поіменні списки. Найдовше чекають обміну, наприклад, так звані неелітні формування – Бурятія або якийсь Далекий Схід», – каже чиновниця.

Натомість, за словами Висоцької, повернення додому з місць утримання тих, хто воював Україні під прапорами угруповань «ДНР» і «ЛНР», Кремль не цікавить.

«Вони не зацікавлені в їхньому повернення додому. Їм взагалі байдуже, що з ними буде в полоні або після полону. Тобто це більше наша проблема», – зауважила Висоцька.

Яка кількість російських військовополонених є наразі в Україні, міністерство не розголошує. Проте відомо, що приблизно 3 тисячі гривень на місяць з українського держбюджету витрачається на утримання кожного з них.

Читайте також