У Львові затримали двох хлопців, які підпалювали автомобілі бійців ЗСУ

У Львові затримали двох хлопців, які підпалювали автомобілі бійців ЗСУ

Силовики затримали двох чоловіків, які підпалювали автомобілі українських військовиків. Зловмисники виявились агентами Федеральної служби безпеки Росії. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

- Затримані - двоє місцевих жителів віком 17 та 18 років, які шукали «легкі» гроші на сторінках російських Телеграм-каналів, - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, представники російської ФСБ в одному з Телеграм-каналів запропонували хлопцям "підробити". Для цього українці мали знаходити авто бійців ЗСУ, надсилати фотографії росіянам, а після "схвалення" - знищувати їх.

Слідчі з'ясували, що за цією схемою один із затриманих підпалив авто військовослужбовця бойової бригади ЗСУ.

- Для скоєння злочину зловмисник використав пляшку з гасом та розпалювач, яким облив транспортний засіб. Це було «тестовим» завданням ФСБ, після чого куратор дав нове доручення – залучити ще молодих людей для здійснення серії підпалів авто ЗСУ по всьому місту, - наголосили у спецслужбі.

Пізніше до цієї схеми було залучено 17-річного підлітка. За вказівкою російських силовиків, хлопці мали надіслати їм відео з палаючими автомобілями українських військових, за допомогою яких ворог планував розігнати в соцмережах фейк про нібито "антиукраїнське підпілля у Львові".

Як зазначили у відомстві, зловмисників спіймали на "гарячому" - під час підпалу авто наших захисників. У них силовики виявили мобільні телефони, через які вони підтримували зв'язок із кураторами. Також у затриманих було знайдено суміші, що розпалюють, підготовлені для скоєння злочинів.

Обох затриманих суд відправив під варту.

Нагадаємо, днями працівники СБУ затримали двох хлопців, які підпалювали авто військовиків у Рівному. Вони також знайшли "роботу" на Телеграм-каналі.

Читайте також