У Лисичанську та Сіверськодонецьку окупанти проводять ротацію серед місцевих – Гайдай

У Лисичанську та Сіверськодонецьку окупанти проводять ротацію серед місцевих – Гайдай

У тимчасово захоплених росіянами Сєвєродонецьку і Лисичанську місцевих жителів обманом мобілізують в армію РФ. Чоловіка запрошують на роботу, наприклад, до водоканалу, а через кілька днів він замість перших грошей отримує повістку.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОВА у телеграмі.

«Росіяни вже відзначили захоплення нашого регіону, прирівняли це до перемоги у Другій світовій війні, але на межу області так і не вийшли. Проводять ротацію, залучаючи місцевих. Як це відбувається? Чоловіка запрошують на роботу, наприклад, до водоканалу, а через кілька днів він замість перших грошей отримує повістку. Його викликає «нова батьківщина», –  йдеться у повідомленні.

Як зазначають в ОВА, за рахунок сєвєродончан і лисичан ворог намагається подолати спротив українських бійців, щоб завершити виконання хоча б якогось завдання.

«Воювати на рівних умовах вони не в змозі, п’ятикратну перевагу використати теж. Коли вона десятикратна і дозволено стирати із лиця землі великі міста – щось виходить», – повідомляють в адміністрації.

І зауважують, що захопити автосполучення з Лисичанська до Бахмута росіянам не вдається вже третій місяць.

«Вони контролюють лише ті ділянки, з яких українська армія відійшла на нові оборонні позиції. Допоки тримали Лисичанськ, жодним метром цієї дороги ворог не володів», –зазначили  в ОВА.

Як повідомляли у Генштабі ЗСУ, ворог намагається встановити повний контроль над Луганською областю.  Противник намагається подолати спротив наших військ та встановити повний контроль над Луганською областю. Переміщує підрозділи.

Читайте також