У Гаазі перші справи щодо воєнних злочинів Росії почнуть розглядати взимку – Bloomberg

У Гаазі перші справи щодо воєнних злочинів Росії почнуть розглядати взимку – Bloomberg

До кінця 2022 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі готується пред'явити РФ звинувачення у злочинах, вчинених проти українського народу. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Остаточна дата ще не визначена, оскільки потрібен час для підготовки справи. Проте згідно з джерелами видання, обізнаними з цим питанням, Міжнародний кримінальний суд має намір подати свою першу справу щодо ймовірних військових злочинів Росії в Україні вже цієї зими.

Зазначається, що у березні була створена спільна слідча група, до складу якої входять кілька європейських судових органів, щоб зібрати докази ймовірних російських злочинів в Україні.

Відомо, що представники Міжнародного кримінального суду ведуть окремі переговори з Україною про видачу Києвом як мінімум одного російського чиновника-військовополоненого до суду. Джерела видання вважають, що такий військовополонений зможе дати свідчення проти високопоставлених російських командирів.

Прокуратура Міжнародного кримінального суду поки що відмовляється давати коментарі, оскільки вважає, що у справі необхідна конфіденційність.

Читайте також