У Дубенській міській лікарні запрацювало ангіографічне відділення

У Дубенській міській лікарні запрацювало ангіографічне відділення

Ангіографічне обладнання дозволить здійснювати високоточні обстеження та втручання. Його придбали за державні кошти - понад 8 млн грн. Відділення відремонтувала місцева влада.

- У Дубенській міській лікарні починає працювати ангіограф. Він був закуплений міністерством за кошти державного бюджету і перерозподілений в лікарню в червні минулого року. Тепер він запрацює для пацієнтів Рівненщини. Ангіографія це так званий «золотий стандарт» у вивченні судин людини, що дозволяє визначити їх функціональний стан. Такі сучасні високотехнологічні методики лікування судинних патологій мають бути доступні для українських пацієнтів, - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, перебуваючи у робочій поїздці на Рівненщині.

Нагадаємо, медзаклад визначений, як кластерна лікарня Рівненського госпітального округу Дубенського району. Він спрямований на інтервенційну медицину, тобто кардіологічну галузь.

- Сьогодні у Дубенський лікарні надають якісну послугу людям із серцевими проблемами. Розвивати медичну систему під час війни важливо і необхідно, - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Очільник області, керівники медичної галузі обговорили з міністром охорони здоров’я низку важливих питань. А саме: проблемні моменти функціонування військово-лікарських комісій; зміцнення бази Острозької обласної психіатричної лікарні; будівництво третього корпусу Рівненського обласного госпіталю ветеранів на понад 10 тис. кв. метрів, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також