У Білорусії затримали виступили проти Лукашенка студентів

У Білорусії затримали виступили проти Лукашенка студентів

Співробітники правоохоронних органів Білорусії 17 жовтня затримали понад 10 учасників численного протестного маршу, в якому взяли участь студенти різних вузів Мінська.

Хода почалася від Мінського державного лінгвістичного університету. Близько 12:50 колона в складі більше сотні людей рушила до перехрестя проспекту Незалежності та вулиці Козлова. Всі новини в одін клік на порталі.

Перейшовши дорогу, учасники ходи зіткнулися з силовиками, які очікували учасників маршу в припаркованих біля перехрестя тонованих мікроавтобусах без номерів. Коли вони почали затримання, учасники мітингу розбіглися в магазини, кафе і на іншу сторону дороги.

Більше десяти чоловік правоохоронці наздогнали, посадили в автобуси і відвезли в невідомому напрямку. Серед затриманих - журналісти білоруських видань TUT by і Onliner.

Більшість протестуючих після цього розійшлися.

Протести в Мінську та інших містах республіки почалися після виборів президента, на яких в шостий раз переміг Олександр Лукашенко. Його опоненти не погодилися з результатами голосування і вийшли на вулиці. Акції протесту тривають досі, найбільш масштабні - у вихідні дні.

Читайте також