У аптеках Рівного можна вакцинуватися від грипу

У аптеках Рівного можна вакцинуватися від грипу

Щоб спростити процес вакцинації від грипу, у Рівному розпочали проект з вакцинації проти грипу в двох аптеках мережі "ВІСА".

 Наша основна мета, щоб людям було максимально зручно провести щеплення. Сьогодні проект з вакцинації в аптеках стартував у двох аптеках міста: біля ПМСД Ювілейний та біля Центральної міської лікарні. Процедура максимально проста та займає менше десяти хвилин, - говорить заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук - Рівне стало другим містом в Україні, де реалізовується така ініціатива. 

Вакцинація від грипу проводитиметься щоденно (окрім суботи та неділі) в 2 аптеках Рівного мережі «ВІСА» за адресами:

 вул. Макарова, 38 та на вул. Миколи Карнаухова, 31  з 11:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00.

Нагадаємо: В Україні 10 листопада стартував пілотний проєкт із вакцинації проти грипу в аптеках. Він покликаний спростити доступ українців до щеплень від сезонного грипу та продемонструвати, що Україна готова до впровадження передових світових практик у сфері охорони здоров’я. Уперше в Україні громадяни зможуть зробити щеплення від грипу безпосередньо в аптеці. Кожен, кому виповнилося 18 років, зможе придбати вакцину проти грипу в аптеці, там же пройти огляд лікаря та зробити щеплення.

   Загалом цього сезону в Україні планують ввезти 1,25 млн доз вакцин від різних виробників. За інформацією Центру громадського здоров’я, з початку епідемічного сезону від грипу вакциновано 14 946 осіб. 

Читайте також