Теорію можна вивчати, не відвідуючи автошколу

Теорію можна вивчати, не відвідуючи автошколу

Цьогоріч у процедурі отримання прав водія відбулися певні зміни. Зокрема, претенденти не будуть обмежені в кількості спроб здачі практичної частини екзамену протягом дії свідоцтва про закінчення автошколи. Раніше на це відводилося три спроби. А днями Верховна Рада підтримала закон, яким, зокрема, дозволяється самостійно вивчати теоретичну частину, не відвідуючи автошколи.

Як повідомляють в інформаційному управлінні парламенту, йдеться про закон щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами, спрямований на знищення корупційних схем при складанні іспитів на отримання водійських прав.

Також документ встановлює адміністративну відповідальність за порушення порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, за порушення порядку державної акредитації закладів, що проводять відповідну діяльність, атестації їхнії спеціалістів та порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами, оформлення або видачі посвідчення водія.

За словами члена Комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслава Медяника, дозвіл громадянам самостійно вивчати ПДД зменьшить надходження надлишкових коштів до автошкіл, бо вони їх використовують не за призначенням.

- Вводимо адміністративну відповідальність, щодо екзаменаторів і працівників територіальних сервісних центрів, котрі зловживають своїм службовим становищем, — зазначив він.

Уповноваженим особам органів Нацполіції надано право складати протоколи за відповідні правопорушення.

Читайте також