Справу про продаж військової гуманітарки перекваліфікували на більш сувору статтю

Справу про продаж військової гуманітарки перекваліфікували на більш сувору статтю

У справі про продаж військової гуманітарної допомоги – дев’ятеро підозрюваних. Четверо із них наразі перебувають у Рівненському слідчому ізоляторі, інші п’ятеро внесли заставу і вийшли з-під варти.

За даними досудового розслідування, у злочинній організації діяла чітка ієрархія. Був ватажок, керівники окремих напрямів та рядові виконавці.

Підозрювані, представляючись членами громадської організації, отримували від міжнародних партнерів військову амуніцію як гуманітарну допомогу на потреби ЗСУ. Проте, замість того, щоб передати її військовикам – продавали. Слідством встановлено факти реалізації 202 бронежилетів, 23 захисних шоломів, а також великої кількості зброї та боєприпасів. Загальна вартість проданої гуманітарної допомоги становить майже 8,5 млн грн.

Злочинну діяльність організації припинили у серпні минулого року. Під час слідства у підозрюваних вилучили товару ще на 2,5 млн грн, який ті не встигли продати.

Крім того, керівник організації за участі двох її учасників налагодив канал незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаними.

До речі, справу про продаж гуманітарної допомоги, зброї та амуніції військовим правоохоронці перекваліфікували на більш сувору статтю: замість діяльності злочинної групи фігурантів судитимуть за діяльність злочинної організації. Як повідомили у прокуратурі Рівненщини, така зміна дозволяє суду застосувати більш суворе покарання, тюремний термін збільшується майже удвічі, повідомляє пресслужба прокуратури Рівненської області.

Читайте також