Шестирічна альпіністка з Рівного стала рекордсменкою

Шестирічна альпіністка з Рівного стала рекордсменкою

Шестирічна рівнянка, Олександра Канкрова, увійшла до Книги рекордів України з номінацією «Наймолодша альпіністка України», 12 лютого.

Дівчинка піднялася у Грузії на гору Лайла (4009 м) у п'ятирічному віці разом із групою альпіністів на початку серпня 2021 року.

«За спортивною класифікацією категорія складності маршруту гірського походу - 1 КС, з елементами другої категорії складності», - розповіла керівниця реєстру рекордів Лана Вєтрова на своїй фейсбук сторінці.

Олександра продемонструвала вміння користуватися альпіністським спорядженням під час заходу. І розповіла, що на гору пійматися було легко, але під час спускання боліла голова, певно через розріджене повітря. А також вона займається айкідо та робить дихальні вправи – це полегшує підіймання на гори.

«Сьогоднішня номінація – оголошується вперше в історії українських рекордів. Вимоги для претендентів на цю номінацію: подолання маршруту має відбуватися самостійно в супроводі дорослих та вміння користуватися альпіністським спорядженнями з дотриманням техніки безпеки», - розповіла під час промови на заході Лана Вєтрова.

До слова, це був уже четвертий Олександрин похід у гори, а почала підійматися на них ще з півторарічного віку. Наступні місця, куди вона хоче поїхати – Туреччина та ще раз у Грузію.

Яна Манько 

Читайте також