Шахраї вигадали нову схему обману українців, поліція розкрила деталі

Шахраї вигадали нову схему обману українців, поліція розкрила деталі

Стало відомо про те, що кіберполіція України зупинила дейтельність злочинної схеми інвестицій, завдяки якій громадян обдурили на чверть мільярда гривень.

Про це стало відомо завдяки публікації на сторінці в соціальній мережі Facebook, де детально про це розповіли. 

Справа в тому, що зловмисники створили додаток електронної біржі, яка нібито відповідала всім міжнародним. Вони займалися продажем криптовалюти.

Всім, хто вклався в це, обіцяли в майбутньому прибуток приблизно в 7% в день від загального заробітку, а мінімальна сума вкладення становила 150 тисяч гривень.

Фігуранти злочинної схеми мали так званих амбасадорів, які зазивали щоразу нових інвесторів у проект. 

Втім, коли вкладники намагалися повернути свої гроші, організатори повідомляли їм, що така можливість відсутня і надалі-блокували. Встановлено, що таким чином зловмисники привласнили понад чверть мільярда гривень громадян.

Під час обшуку було знайдено величезну кількість зброї та боєприпасів. Також, поліція вилучила гроші та мобільні телефони. В особистих записах правоохоронці знайшли повну інструкцію схеми, яка принесла зловмисника не один мільйон гривень.

Поліція, скріншот: YouTube

Поліція, скріншот: YouTube

Зараз вони були затримані, і відкрито кримінальну справу. 

Нагадавши, телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює. Правоохоронці затримали організовану злочинну групу.

Читайте також