СБУ розслідує ракетний удар по Рівному як порушення законів та звичаїв війни

СБУ розслідує ракетний удар по Рівному як порушення законів та звичаїв війни

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу енергетичної та цивільної інфраструктури у Рівному, розслідування проводять за статтею "порушення законів та звичаїв війни".

За даними речниці управління СБУ в Рівненській області Анни Свінціцької-Савчук, працівники СБУ досліджують обставини та проводять "цілий комплекс слідчих та оперативних заходів".

- СБУ збирає відповідну доказову базу, аби кожен винний за це звірство поніс заслужене покарання. Управління СБУ у Рівненській області розслідує черговий воєнний злочин за ст. 438 Кримінального кодексу України, порушення законів та звичаїв війни, — зазначила речниця.

В СБУ додали, що заходи проводять спільно із Нацполіцією та прокуратурою.

Нагадаємо, що зранку 21 вересня армія РФ завдала ракетного удару по об'єкту енергетичної інфраструктури та по цивільному об'єкту — СТО.

За повідомленням начальника ОВА Віталія Коваля, серед людей травмованих чи загиблих немає. Водночас знищені п'ять автомобілів, які були біля станції техобслуговування.

В.о. міського голови Віктор Шакирзян зазначив, що у будинку неподалік, де вибуховою хвилею вибило шибки, вікна ремонтуватимуть або мінятимуть коштом бюджету, починаючи з 22 вересня. Зранку там опрацьовували обсяги робіт.

Читайте також