Розтратив майже 1 млрд грн державних коштів

Розтратив майже 1 млрд грн державних коштів

СБУ викрила колишнього заступника міністра оборони України на розтраті майже 1 млрд грн. Йдеться про В'ячеслав Шаповалова, який в січні цього року звільнився з посади.

За даними СБУ, він підозрюється у розтраті державних коштів на майже 1 млрд грн.

За матеріалами справи, у 2022 році чиновник, вступивши у змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на майже 1 млрд грн.

Слідство встановило, що військові ЗСУ не можуть використовувати цю форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили колишньому заступнику Міністра про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: - ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); - ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114?1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

За такими ж статтями повідомлено про підозру його спільнику — колишньому виконуючому обов’язки директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони.

Наразі обидва колишні посадовці перебувають під вартою. Їм загрожує покарання - позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

Читайте також