"Розпочинаємо повну реновацію державної гідрометеорологічної служби", – Арсен Аваков

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулося підписання Протоколу про наміри між Державною службою України з надзвичайних ситуацій і компанією «BARON - Critical Weather Intelligence» (Сполучені Штати Америки) про співробітництво у сфері гідрометеорологічної діяльності.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Рівненській області. 

Співпраця має на меті повністю реформувати гідрометеорологічну систему держави, яка не оновлювалася з 70-х років минулого століття. 

За словами Арсена Авакова, в Україні з’явиться близько 13 великих радарів, а також кілька тисяч спеціальних датчиків, які дозволять використовувати ранній, вірогідний і швидший прогнози небезпечних погодних та природних явищ для запобігання та завчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації та катастрофи.

Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що обладнання, яке використовує наша метеорологічна служба, було застарілим вже навіть на час здобуття незалежності.

«Від нашого співробітництва з американськими партнерами очікуємо модернізації окремих модулів, які дозволятимуть ефективно та чітко виконувати роботу. Крім того, ми очікуємо на модернізацію гідрометеорологічних постів – морських та повітряних, щоб мати змогу оперативно прогнозувати всі природні явища. Сподіваємось, нова система забезпечить завчасне доведення сигналів про небезпечні стихійні явища до населення, що дозволить зменшити людські втрати», - сказав він.

 

 

Читайте також