Розбились через любов до швидкої їзди

Розбились через любов до швидкої їзди

У жахливій автопригоді неподалік Рівного загинула 18-річна дівчина. Вона була пасажиркою автомобіля BMW, який на міжнародній трасі Київ-Чоп поблизу села Корнин, зіткнувся із вантажівкою "Сканія". Удар був настільки сильним, що тіло дівчини затисло у потрощеному авто. 23-річний водій BMW травмувався, але залишився живим. У поліції кажуть: усе свідчить про те, що до трагедії призвела любов до швидкості.

Удар прийшовся якраз на бік пасажирки. 18-річна Олександра загинула миттєво.

- Рятувальники деблокували тіло загиблої та відключили клеми акумуляторної батареї в автомобілі, аби він не зайнявся, - прокоментувала фахівець пресслужби ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області Олена Стегура.

За кермом BMW був 23-річний Юрій. Травмованого хлопця забрали до лікарні.

- Пацієнт перебуває в шоковому психоемоційному стані, але притомний. У нього діагностовано черепно-мозкову травму, струс головного мозку. Проводимо обстеження, аби виключити інші травми. Прогноз хороший, він ще кілька днів пробуде в стаціонарі і його переведуть на амбулаторне лікування - каже нейрохірург Рівненської міської лікарні Олександр Кучерук.

Натомість Юрій постійно запитує за Олександру. Вони з дівчиною односельчани. У поліції кажуть: пара зустрічалась. 34-річний водій вантажівки не постраждав, був тверезим.

Аварії на цьому перехресті трапляються часто. Через високу швидкість здебільшого вони смертельні. В основному причиною трагедій стає те, що водії виїжджаючи з другорядної дороги, не надають переваги тим, хто їде головною. Та що сталось цього разу? Чи був тверезим Юрій, ще з’ясовують експерти.

- Слідчі встановили, що водій автомобіля BMW на іноземній реєстрації, 23-річний житель села Мала Любаша Рівненського району, не вибрав безпечної швидкості руху, почав різко гальмувати і в результаті його автомобіль занесло на зустрічну смугу руху, де зіткнувся із вантажівкою "Сканія", - розповіла речниця ГУ Нацполіції в Рівненській області Марія Юстицька.

Не їздять – літають! Бідкаються і місцеві.

- На цьому перехресті дуже багато смертей, постійні аварії. Нам, місцевим мешканцям, страшно. Автомобілісти їдуть по трасі і навіть не дивляться, що люди переходять. Постійно треба перебігати. Я кожен день ходжу на роботу – страшно переходити. Не знаєш, з якого боку може на тебе виїхати машина, - каже місцева мешканка Олена Мосійчук.

Перехрестя вже давно визнали місцем концентрації ДТП. Хоча, кажуть в Службі автомобільних доріг: для безпечного руху тут є все. Передусім знаки, які обмежують швидкість на міжнародній трасі до 50 кілометрів на годину.

- А ще там поновлена горизонтальна дорожня розмітка, встановлено знаки з обмеження швидкості і також знаки, які інформують про те, що це небезпечна ділянка найбільшого з можливих передбачених ДСТУ розмірів. Там встановлено жовтий миготливий сигнал світлофору, який розташований просто над самим перехрестям, - каже речник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Дмитро Леонтіюк. - З огляду на велику кількість смертельних автопригод, в автодорі вирішили встановити на цьому перехресті ще й трисекційних транспортний світлофор. Тендер, який оголосили напередодні, мають провести найближчим часом. Хоча суб’єктивно, це все одно не зведе до нуля ризики виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Бо все зводиться до дотримання правил дорожнього руху водіями, зазначають і в поліції, і в автодорі. Тим часом водій BMW Юрій, за прогнозами лікарів, за кілька днів вийде з лікарні. За смерть коханої йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також