Росія намагається досягти успіхів на Донбасі до 9 травня, - британська розвідка

Росія намагається досягти успіхів на Донбасі до 9 травня, - британська розвідка

Сили російського вторгнення в Україну прагнуть досягти успіхів перед 9 травня. Війська намагаються просуватися у бік Краматорська, який зазнає постійних ракетних обстрілів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великої Британії у Twitter.

"Росія, ймовірно, бажає продемонструвати значні успіхи напередодні щорічного святкування Дня перемоги 9 травня. Це може вплинути на те, наскільки швидко та енергійно вони намагатимуться проводити операції напередодні цієї дати", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, наразі російські сили просуваються з плацдармів на Донбасі у бік Краматорська, який продовжує зазнавати постійних ракетних обстрілів.

"Активність російської авіації зберігається, оскільки Росія прагне забезпечити безпосередню підтримку з повітря для свого наступу на сході України, щоб придушити та знищити засоби ППО України", - йдеться у повідомленні.

Раніше спікер Міноборони полковник Олександр Мотузяник в інтерв'ю РБК-Україна сказав, що в Кремлі хочуть "продати" російському суспільству як перемогу повну окупацію Донецької та Луганської областей . Але до 9 травня вони намагатимуться захопити й інші території.

Читайте також