Робота української ілюстраторки увійшла у колекцію книжок-картинок dPICTUS

Робота української ілюстраторки увійшла у колекцію книжок-картинок dPICTUS

Роботи художниці та ілюстраторки Олени Сметани відібрали до колекції книжок-картинок Франкфуртського книжкового ярмарку від платформи dPICTUS. Цьогорічну колекцію опублікували на сайті платформи.

Загалом до цьогорічної колекції подали майже 400 проєктів із 60 країн. До колекції The Unpublished Picturebook Showcase відібрали 84 проєкти, які отримали найбільшу кількість голосів міжнародного журі, до якого входили представники видавництв.

До колекції невиданих проєктів відібрали роботу Олени Сметани «Дороги», яка отримала 12 голосів.

«Історія про те, як багато доріг чекають на вас. На деяких з них світитиме сонце, і будуть усмішки. Інші − стрімкі та кам’янисті. Деякі будуть яскравими і кольоровими, інші можуть бути темними і похмурими. Але вам доведеться бути сміливими, тому що є так багато цікавих і захоплюючих речей, що чекають на вас і так багато доріг…», − йдеться у анотації до книжки.

Зазначимо, у цьогорічному міжнародному журі dPICTUS, куди увійшли 55 видавців з різних країн світу,  Україну представляв керівник відділу авторського права «Видавництва Старого Лева» Іван Федечко.

dPICTUS — це кураторська платформа, на якій видавці книжок-картинок та книжкові агенти представляють свої видання міжнародним професійним видавцям протягом усього року, укладаючи угоди з придбання прав, створюючи можливості для бізнесу та налагоджуючи контакти для зустрічей на книжкових виставках. Платформа веде також свій блог Picturebook makers, де розповідає про найяскравіші книжки-картинки світу та представляє їхніх творців.

Додамо, Олена Сметана − співавторка артбуку «Школа Різдва». Нагадаємо, у 2018 році до колекції dPICTUS увійшли три книжки майстерні «Аґрафка».

Джерело

Читайте також