Рівнянин представлявся військовиком  і видурив у громадян 125 тисяч гривень

Рівнянин представлявся військовиком і видурив у громадян 125 тисяч гривень

Гроші для ЗСУ збирають волонтери, громади, школярі. І громадяни дають, бо хочуть допомогти нашим захисникам. Цим і скористався 31-річний рівнянин, який також збирав гроші нібито для бійців. Втім витрачав кошти на власні потреби. Його викрили правоохоронці.

- Рівнянин, представляючись військовослужбовцем, у соціальній мережі розміщував оголошення про збір коштів нібито на квадрокоптер, евакуацію поранених військовиків та мирного населення. Утім, отримані під час збору гроші, а це майже 125 тисяч гривень, витратив на власні потреби. Поліцейські встановили іще один факт його злочинних діянь. Зловмисник, видаючи себе за представника кредитної установи, надавав позику на вигідних умовах. Утім, коли отримав 25 000 гривень "страхового внеску" від потерпілої — зв’язок із ним обірвався, - повідомили у поліції.

Правоохоронці повідомили про підозру 31-річному чоловікові за двома фактами заволодіння чужим майном, вчиненому шляхом обману та повторно.

Суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави.

І хоч у скоєних чергових злочинах зловмисник зізнається, йому може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють особи потерпілих від шахрайських дій

Читайте також