Рівненську обласну лікарню перепрофілювати  під COVID- 19 повністю – неможливо

Рівненську обласну лікарню перепрофілювати під COVID- 19 повністю – неможливо

У Рівненській обласній лікарні перепрофільовані два відділення на 80 ліжок, де лікуватимуть хворих на COVID-19. Погодження є від МОЗ України. Разом з тим, у закладі є низка спеціалізованих відділень, які більше не дублюються у жодній лікарні області. Тому перепрофілювати заклад для лікування хворих із COVID- 19 повністю – неможливо.

Про це повідомив під час онлайн брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник (на фото).

- З 1 квітня 2020 року набула чинності реформа вторинного та третинного рівнів надання медичної допомоги. Рівненська обласна клінічна лікарня віднесена до закладів багатопрофільного інтенсивного лікування другого рівня, де надається медична допомога за усіма лікарськими спеціальностями. У закладі є низка спеціалізованих відділень, які більше не дублюються в жодному лікувально-профілактичному закладі, - наголосив Олег Вівсянник.

Також він зазначив, що враховуючи перепрофілювання центральної міської лікарні Рівного деякі відділення залишаються в одному екземплярі для надання медичної допомоги. Таким чином, повністю перепрофілювати заклад для надання медичної допомоги з COVID 19 неможливо, бо будуть обмежені права громадян на отримання медичної допомоги в Рівненській області, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також